KERSTDINER

Hallo ThuisChef!

Vandaag heb je alle ingredienten gekregen voor een spetterend kerstdiner!

Om alles soepel te laten verlopen hier ook nog een geschreven beschrijving.

Succes en eet smakelijk!

voorbereiding

  1. Pak de box uit, alles is per gerecht gesorteerd
  2. Zet per gerecht de bakjes bij elkaar zodat je alles voor de greep hebt.
  3. Zet je oven aan op 180 graden (hete lucht of elektrisch)
  4. Zet eventueel je frituurpan aan op 180 graden
  5. Zet je servies vast klaar wat je wilt gebruiken
  6. Schenk jezelf wat lekkers in!

DE GERECHTEN

Amuse

> Snijd het puntje af van het zakje geitenkaasmousse
> vul het hoorntje met de mouse en garneer met de specerijen gel en cressjes

Proeverij van voorgerechten

  1. soep:

> verwarm de soep in de magnetron (het bakje is magnetron bestendig)

Of gebruiken een pannetje.

  1. ‘vegetarische bitterbal’

> bak de balletje aan in de frituur of in een pannetje met ruim olie tot dat ze warm zijn van binnen

> de overige ingredienten kun je gebruiken voor een mooie presentatie

  1. Paté lolly

> maak een bedje van de peer en zet de lollies er boven op.

> garneer met de rest van de ingredienten

  1. Graved Lax

> drappeer de zalm mooi op het bord.

> gebruik de overige ingredienten om te garneren

> wees creatief!

Mennoos Burger / Vega Burger

  1. soep:

> verwarm de soep in de magnetron (het bakje is magnetron bestendig)

Of gebruiken een pannetje.

  1. ‘vegetarische bitterbal’

> bak de balletje aan in de frituur of in een pannetje met ruim olie tot dat ze warm zijn van binnen

> de overige ingredienten kun je gebruiken voor een mooie presentatie

  1. Paté lolly

> maak een bedje van de peer en zet de lollies er boven op.

> garneer met de rest van de ingredienten

  1. Graved Lax

> drappeer de zalm mooi op het bord.

> gebruik de overige ingredienten om te garneren

> wees creatief!

Parelhoen met linzenstoof

> de parelhoen kan met de kastanjes (beide in een ovenschaaltje) verwarmd worden in de voorverwarmde oven op 180 graden. Het vlees is al gaar, dus hoeft alleen maar opgewarmd worden. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuutjes

(Het geheel kan eventueel ook in de magnetron opgewarmd worden behalve de chutney)

> De jus kan opgewarmd worden in een pannetje of met bakje zonder deksel! in de magnetron

> de linzenstoof kan ook in al roerend in een steelpannetje opgewarmd worden, als het te droog wordt kun je een scheutje rode wijn of water toevoegen. (eventueel ook op te warmen in de magnetron)

> Het bord kun je opmaken zoals op het filmpje wanneer alles (behalve de chutney) warm is.

> check de tips en het filmpje op de site!

Spinazie Gnocchi

> Bak de gnocchi in een koekenpan (net als bakaardappelen) tot dat deze mooi gebakken en warm zijn

> Verwarm ondertussen de bospeen in een pannetje met bouillon en een klontje boter
> je kunt de bospeen ook opwarmen in de oven of magnetron

> de naanbroodjes kun je ook even verwarmen in de oven, magnetron of even in een droge koekepan

> het gerecht kun je verder afmaken met alle bijgeleverde bakjes zoals te zien is op de video.

Tarte Tatin van Peer

  1. Alles is eigenlijk al klaar, je hoeft het alleen maar mooi op te maken en te serveren! Bekijk het filmpje voor inspiratie.
  2. Tip; eerst nog even uitbuiken? dan kun je er ook voor kiezen om de Tarte Tatin nog even 5 tot 10 minuten op te warmen in de oven!

Konijnenbout

> De bout met de jus in een ovenschaaltje verwarmen in de voorverwarmde oven (+/- 25 minuten) of in een pannetje op laagvuur tot dat het goed warm is. Als de jus te veel verdampt kun je een klein beetje water of rode wijn toevoegen

> de koolraap reepjes (op het filmpje zijn het schijfjes) kun je opwarmen in een klein beetje water/bouillon,  5 minuten voordat het konijn warm is. Je kunt ze ook de laatste 5 minuten bij het konijn in de oven doen.

> je kunt het gerecht opmaken zoals te zien is op het filmpje met de bijbehorende ingrediënten

Tips van Bas!

  1. Lees eerst de gehele breidingswijze rustig door en bekijk het filmpje.
  2. Zorg dat je alle benodigde materialmen en ingredienten bij de hand hebt
  3. Gun jezelf de tijd om het mooi te presenteren, dit kun je doen door je borden vlak voor gebruik in heet water te leggen (5 minuten) of even kort in de oven voor te verwarmen