Hallo mijn naam is Bas!

Sinds maart 2020 ben ik chef-kok bij Mennoos Kookerij. En er is een boel veranderd..
Waaronder ook de kookstijl, presentatie en de mooie foto’s die daarbij horen.

Mijn voornaamste doel is om iedereen tevreden naar huis te laten gaan met het eten als middel om dit te bereiken.

De kaart die we draaien wisselt elke maand. Ik breng zo veel mogelijk variatie in de gerechten en ga met de seizoenen mee.

Wat ik wil bereiken is het verassingseffect aan tafel. Onze gerechten zijn scherp geprijsd vergeleken bij andere restaurants. Men heeft een bepaalde verwachting bij de prijs van 14,- per hoofdgerecht. Als de gasten de borden op tafel krijgen en het ontvangen wordt met een “WAUW!”, dan is mijn eerste doel gelukt.

Ik ben een groot voorstander van de ambachtelijke keuken. Bij Mennoos Kookerij streven we er dan ook na om alles zelf te maken. We gaan graag de uitdaging aan om alles zelf te maken en werken er voortdurend aan om onze producten te verfijnen en beter te maken.

De kookstijl die we nu hanteren mag ik wel in het hokje modern plaatsen. We gaan met de tijd mee, zowel in techniek als in smaken. In het maken van de kaart houd ik hier rekening mee, maar vind het ook zeker belangrijk dat het toegankelijk blijft voor gasten en besteed daarom ook aandacht aan het gebruik van alle daagse producten in de gerechten.

Ik vind mijn werk als chef leuk en uitdagend. Het uitzoeken van alle smaken, kleurencombinaties maken en dit alles op een strakke manier presenteren op het bord. Daarnaast is mijn taak om de koks en de (jong) volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt in mijn kookstijl mee te nemen. Een baan waarin mijn passie voor koken en creativiteit volledig tot z’n recht komen.